Ο Ερντογάν υπόσχεται έναν “αιώνα της Τουρκίας” – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Κιλιτσντάρογλου κερδίζει από τον πρώτο γύρο.

όεδρο του CHP

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απέσπασε τη νίκη στις εκλογές του CHP για τη θέση του προέδρου του κόμματος. Μετά την εκλογή του, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προωθεί την ανανέωση και την ενότητα του κόμματος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε προεκλογική του ομιλία, αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας και τόνισε ότι αυτά θα αυξήσουν την ισχύ της χώρας στη θάλασσα, στους αιθέρες και στην ξηρά. Ο Ερντογάν επισήμανε ότι η Τουρκία βλέπει τα αμυντικά προγράμματά της ως συμπλήρωμα της πολιτικής και οικονομικής της ισχύος και υποσχέθηκε ότι, αν επιτύχει αυτό το στόχο, θα ξεκινήσει ο «αιώνας της Τουρκίας». Τέλος, ανακοίνωσε ότι 2 άρματα μάχης θα παραδοθούν στους Τούρκους και θα ξεκινήσει η μαζική τους παραγωγή.

Σε άλλη είδηση, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απέσπασε τη νίκη στις εκλογές του CHP για τη θέση του προέδρου του κόμματος και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προωθεί την ανανέωση και την ενότητα του κόμματος. Επιπλέον, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μαζί με τον Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Μανσούρ Γιαβά, υπόσχονται να φέρουν την άνοιξη στην Τουρκία. Στην ομιλία του, ζήτησε τη στήριξη των φίλων του για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους να τον ψηφίσουν.Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει προβάδισμα νίκης έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία. Ο έμπειρος τούρκος δημοσκόπος, Ιμπραχίμ Ουσλού, προβλέπει ότι ο Κιλιτσντάρογλου είναι πάνω από το 50% και μπορεί να νικήσει από τον πρώτο γύρο. Ωστόσο, υπάρχουν διακυμάνσεις και δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα.

Τα ποσοστά του Ερντογάν κυμαίνονται στο 40-42% και παρά την προεκλογική του εκστρατεία, δεν πλησιάζει το 50%. Έτσι, δεν έχει πιθανότητα να νικήσει από τον πρώτο γύρο, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου έχει αυτή την πιθανότητα, αλλά δεν είναι τόσο άνετος, δηλαδή δεν είναι στο 55 ή 56%. Συνεπώς, η υπόθεση των εκλογών μπορεί να τελειώσει από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου στο 51%.

δειτε ακομα