Ο Αρβανίτης εξηγεί το ψήφισμα: Δεν υποστήριξε περικοπή κονδυλίων για την Ελλάδα

Αρχικά, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Αρβανίτης δήλωσε ότι όχι μόνον υπερψήφισε το ψήφισμα σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα αλλά ότι συνέβαλε και στη συνταγή του άρθρου που αναφέρει περί αναστολής κονδυλίων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. “Φωνάζανε στην κυβέρνηση ότι είμαστε αντι-ελληνες και το ψηφίσαμε. Το συνέταξα εγώ ο ίδιος”, ανέφερε ξεκάθαρα.

Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι συνέταξε το τελευταίο άρθρο, τονίζοντας ότι προσωπικά συμμετείχε στη διαδικασία. “Όχι ‘Οι ευρωβουλευτές’, ‘Ο ευρωβουλευτής’, εγώ το έγραψα”, δήλωσε.

Μιλώντας για το άρθρο 27 που συνέταξε, αναφέρθηκε στην υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του, προκειμένου να διατηρήσει τη χρηματοδότηση από την ΕΕ. “Δε λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αφαιρεθούν τα κονδύλια”, δήλωσε.

Η δικηγόρος του Κώστα Αρβανίτη αναφέρθηκε στην ανικανότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου να κατανοήσει τις διαδικασίες σχεδιασμού κειμένων που ακολουθούνται από το Ευρωκοινοβούλιο. Τέλος, υπογράμμισε ότι η συνεισφορά του έγινε στο άρθρο 27, το οποίο επισημαίνει πως οι πολίτες δεν πρέπει να υποφέρουν ως αποτέλεσμα πολιτικών ενεργειών για τις οποίες ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση.

Συνολικά, είπε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του για τη δικαίωση όσων έχουν πληγεί λόγω πολιτικών ενεργειών στη χώρα. Τέλος, αποτελείτο από νέες επικρίσεις για την κατάσταση της χώρας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα