Ο ανταγωνισμός μεταξύ του “παλιού” και του “νέου” ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται

Ένα πολύ σημαντικό debate ξεσπά σήμερα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας αυξανόμενη ένταση τις τελευταίες μέρες. Μένει να δούμε αν θα λήξει ειρηνικά ή θα εξελιχθεί σε επίσημη σύγκρουση, αφού προς το παρόν κυριαρχούν τα υπονοούμενα. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του προέδρου, ενώ δηλώνει ότι δεν θέλει να ηγηθεί ξανά του ΣΥΡΙΖΑ ή να δημιουργήσει κάποιο άλλο μικρό αριστερό κόμμα. Ενδιαφέρεται μάλλον για τον προοδευτικό χώρο συνολικά και εάν επέμβει στο μέλλον, θα επιδιώξει την ενιαία εκπροσώπηση αυτού του χώρου.

Η έναρξη της άτυπης σύγκρουσης μεταξύ του κ. Τσίπρα και της “νέας Κουμουνδούρου” ξεκίνησε με την πρόταση για νέα διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως απορρίφθηκε από το συνέδριο. Αυτό οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις και παρενέργειες που αναδεικνύονται καθημερινά.

Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία του πρώην πρωθυπουργού από το συνέδριο, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια πολλών συνέδρων. Από την άλλη πλευρά, ο νυν πρόεδρος αντέδρασε άμεσα, ρίχνοντας κριτικές στον προκάτοχό του και εκφράζοντας την πρόθεσή του να διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ακρόασης της κοινής γνώμης και της κοινωνίας γενικότερα.

Η αναλυτική κριτική του κ. Κασσελάκη προκάλεσε αντιδράσεις και ανέδειξε σύγχρονη μεταπολιτική οπτική, με τον κ. Τσίπρα να επιχειρεί αυτοκριτική για τα γεγονότα της περιόδου της κυβέρνησής του που άφησαν αίσθηση δυσφορίας σε ορισμένους παράγοντες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα