Ο Νίκος Δένδιας ξεκίνησε την επίσημη εκστρατεία για την ελληνική υποψηφιότητα στο ΣΑ του ΟΗΕ.

του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ελληνική υποψηφιότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Δένδιας επεσήμανε τη σημασία της προώθησης της πολυμέρειας και του διαλόγου, καθώς και της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών για την επίτευξη των κοινών στόχων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε θέματα που αφορούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο του ΟΗΕ στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο.Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για να του παρουσιάσει την ελληνική υποψηφιότητα. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι η εκλογή ενός νέου προέδρου αποτελεί μια καλή αφορμή για να διερευνηθεί εάν υπάρχει περιθώριο για μια νέα πρωτοβουλία που θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεπεραστεί το υπάρχον αδιέξοδο. Η Ελλάδα ενθαρρύνει τον ΓΓ να αναλάβει περαιτέρω προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, πάντοτε εντός του πλαισίου που έχει καθοριστεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ερώτηση για τη στάση του ΓΓ απέναντι στην ελληνική υποψηφιότητα, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας καλοδέχθηκε το φυλλάδιο και την υποψηφιότητα, αλλά δεν μπορούσε να πάρει θέση σε αυτό. Ωστόσο, δεν τον είδε δυσαρεστημένο.

δειτε ακομα