Νίκος Δένδιας: Αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων με έμφαση στην καινοτομία

Όταν πρόκειται για την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει τη συνεργασία, την ανάληψη ρίσκου και την καινοτομία, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του σήμερα, στο συνέδριο “StartSmart Summit 2024 South Eastern Europe”, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει ένα αμυντικό οικοσύστημα που θα συμπεριλαμβάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις, την αμυντική βιομηχανία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια και τις στρατιωτικές σχολές με ολιστική προσέγγιση.

Ο ρόλος της καινοτομίας επιβεβαιώνεται στα πεδία των μαχών, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας, όπου η χρήση όπλων υψηλής τεχνολογίας, νέων μεθόδων επιτήρησης και αυτόνομων συστημάτων είναι κρίσιμη. Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης, της κυβερνοασφάλειας και των μη επανδρωμένων συστημάτων σε όλα τα περιβάλλοντα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της σκέψης, του υλικού και της εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Επιπλέον, εξέφρασε ικανοποίηση για την έναρξη του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), υπογραμμίζοντας την υποστήριξη και κατανόηση που υπάρχει από την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.

“Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, εξασφαλίζοντας την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας στις δύσκολες εποχές που ακολουθούν”, κατέληξε ο κ. Δένδιας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα