Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει ξανά την πρότασή του για το Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτίθεται να επαναφέρει την πρότασή του για το Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στη Μάλαγα. Υπογράμμισε ότι η πρωτοφανής αύξηση του κόστους διαβίωσης γίνεται ανεκτή λόγω της απληστίας των δυνατών οικονομικών συμφερόντων. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης.

Προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα στηρίξουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους.

Ο Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία της πρότασής του για ένα Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας το οποίο θα υποστηρίξει τις αδύναμες οικονομίες για τη δημιουργία ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς παραγωγικής βάσης και την δημιουργία καλών θέσεων εργασίας.

Αυτές είναι οι πολιτικές που δυναμώνουν την Ένωση και δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς της Ευρώπης και είναι αυτές που έχουμε καθήκον να ακολουθήσουμε.

δειτε ακομα

δειτε ακομα