Νίκος Ανδρουλάκης: Ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε την Τεχνόπολη στο Γκάζι κατά τη διάρκεια της 5ης Οινικής Έκθεσης «Μικροί Οινοποιοί 2024» την Κυριακή.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η οινοποιία αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους και τόνισε τη σημασία των επενδύσεων σε ποιοτικά μεταποιημένα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

«Το κόστος παραγωγής είναι σημαντικό και αυτό επηρεάζει ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα. Για αυτόν τον λόγο προτείνουμε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται έγκαιρα οι παραγωγοί που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Σχετικά με το ενεργειακό κόστος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επιμένει ότι πρέπει να δοθούν κατά προτεραιότητα όροι σύνδεσης με πάρκα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους παραγωγούς και τους μεταποιητές.

«Η φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ είναι ο τουρισμός και η μεταποίηση να συνδεθούν έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία καλών θέσεων εργασίας σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στην Οινική Έκθεση, ο οινοποιός Βάιος Γκανής υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και επεσήμανε ότι οι μικροί παραγωγοί εξακολουθούν να είναι ενεργοί παρά το γεγονός ότι οι σοδειές τους πλήττονται από ακραία φυσικά φαινόμενα και αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος παραγωγής.

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών μετράει σήμερα 64 μέλη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα