Νίκη Κεραμέως: Οδηγεί τις Περικοπές από τα Εποχικά Επιδόματα Ανεργίας – Έρχεται το Νομοσχέδιο-Σκούπα

Ξεκινάμε με τις περικοπές από τα εποχικά επιδόματα σε τουρισμό και εστίαση, με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπό τη Νίκη Κεραμέως να ετοιμάζει το επόμενο διάστημα το νέο «μίνι» ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αυτό θα περιλαμβάνει το νέο επίδομα ανεργίας που θα επηρεάζει λιγότερους ανέργους.

Η αλλαγή στο υπουργείο Εργασίας φαινόταν να είναι στον αέρα εδώ και καιρό. Η προηγούμενη υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, δεν κατόρθωσε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και να ολοκληρώσει δύσκολες αποστολές, όπως μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση του ανώτατου ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης. Η Ν. Κεραμέως φέρνει αέρα αλλαγής, με το υπουργείο Εργασίας να αποτελεί βασικό «στρατόπεδο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πρώτο θύμα των περικοπών είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, καθώς ακυρώνεται η προηγούμενη επέκταση του επιδόματος ανεργίας. Επίσης, ετοιμάζεται η περικοπή των συντάξεων χηρείας, με σημαντικές επιπτώσεις για δεκάδες γυναίκες συνταξιούχους.

Νέα Όρια Ηλικίας στο Πρόγραμμα

Αναμένεται επίσης να δούμε μια νέα αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Η αύξηση αυτή είναι αναπόφευκτη λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής. Μελέτες δείχνουν ότι τα όρια αυτά θα αυξηθούν στα επόμενα χρόνια.

δειτε ακομα

δειτε ακομα