Νίκη Κεραμέως: Η επιστολική ψήφος είναι ιστορικό μέτρο για την ενίσχυση της δημοκρατίας

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό νομοσχέδιο που παρουσιάζεται στη Βουλή για τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου, κάτι που είναι πρωτοφανές για την ελληνική δημοκρατία. Η επιστολική ψήφος επιτρέπει σε όλους τους Έλληνες να ψηφίζουν είτε εντός είτε εκτός επικρατείας.

Η υπουργός εξήγησε ότι αυτό το μέτρο αφορά όλους τους Έλληνες, ενισχύοντας τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Το νομοσχέδιο καταργεί όλα τα εμπόδια για όσους έχουν δικαίωμα ψήφου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να ψηφίσουν, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, χωρίς να υποχρεωθούν να μετακινηθούν.

Η επιστολική ψήφος είναι ένα μέτρο που εμβαθύνει τη δημοκρατία και δημιουργεί διαδικασίες για την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων. Επίσης, η Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ανοικτότητα της κυβέρνησης στη συμμετοχή των κομμάτων για τη βελτίωση της διαδικασίας της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

Το νομοσχέδιο καθιερώνει επίσης τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα για όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα