Νέο Στέλεχος στον Ελληνικό Στρατό και Μελλοντικές Προοπτικές

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής διοίκησης στη Λάρισα, όπου παρευρέθηκε ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας. Η τελετή διεξήχθη με επισημότητα στον αύλειο χώρο του Στρατοπέδου της 1ης Στρατιάς, όπου ο αντιστράτηγος και απελθών διοικητής, Ιωάννης Τσιόπλος, μετέβαλε τα ηνία στον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, όσο και γενικότερα.

Τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξής τους, αναφέρθηκε στον προσδιορισμό του 2030 ως χρονικό σημείο τελικής έτοιμότητάς τους. Αναφέροντας ότι «ο ελληνικός στρατός αποδείχθηκε ταυτόχρονα υπερασπιστής της πατρίδας και συνυποστηρικτής της κοινωνίας στα δύσκολα χρόνια», επισήμανε την ανάγκη προετοιμασίας για τις μελλοντικές προκλήσεις.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε επίσης τη θέσπιση νέου οργανωτικού σχήματος, με τη δημιουργία Διεύθυνσης Μετεξέλιξης και Διεύθυνσης Αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Αυτό θα προβλέπει τη δημιουργία στρατιωτικών μονάδων μικτής χρήσεως, οι οποίες θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που δημιουργούνται λόγω της αλλαγής του περιβάλλοντος και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα