Νέες αποκαλύψεις Κοντονή για την υπόθεση Novartis: Κατηγορεί Πολάκη και Παπαγγελόπουλο για δημιουργία παρα-υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στο Ionian TV και αναφέρθηκε στη λίστα ονομάτων που τον έκανε να ανησυχήσει.

Δήλωσε πως οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχαν στήσει ένα “παρα-υπουργείο”, κατηγορώντας πολιτικά πρόσωπα που δεν έπρεπε να έχουν σχέση με την υπόθεση της Novartis.

Ο Στ. Κοντονής ανέφερε ότι “όταν είδα τη λίστα των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονταν, συγκλονίστηκα. Είδα ανθρώπους που αδυνατούσαν να είναι εμπλεκόμενοι. Γιατί θα είχε σχέση με την υπόθεση ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πικραμμένος; Ή ο κ. Στουρνάρας; Ή ο κ. Σαμαράς;”.

Ο Κοντονής αποκαλύπτει: Πολάκης και Παπαγγελόπουλος ήταν συνομιλητές του πρωθυπουργού

Επιπλέον, ο κ. Κοντονής ανέφερε ένα παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωσε ότι “υπήρχε κάποια έμμεση επίδραση ή παρεμβολή στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν μπορώ να φανταστώ ακριβώς τι συνέβαινε, αλλά έμεινα έκπληκτος με αυτά που άκουγα. Υπήρχε ένα παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι λόγω της υπόθεσης Novartis, πιθανόν ακόμα και νωρίτερα, είχε δημιουργηθεί αυτό το παρα-υπουργείο και δεν είναι τυχαίο ότι ούτε εγώ τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης ούτε ο τότε υπουργός Υγείας Ξανθός είχαμε κάποιον ρόλο. Αντίθετα, είχαν οι αναπληρωτές (Πολάκης, Παπαγγελόπουλος). Ήταν συνεχείς συνομιλητές του πρωθυπουργού”.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη, ο Σταύρος Κοντονής είπε: “Δεν γνωρίζω αν επικρατεί πραγματική δικαιοσύνη. Απλώς ανακάλυψα ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα αθωώθηκαν δημοσίως και ότι ορισμένοι δεν είχαν καμία εμπλοκή. Νόμιζα πως μπορεί να υπάρχουν, γι’ αυτό και οδήγησα την υπόθεση στα δικαστήρια. Παρατηρήθηκε σκάνδαλο, παράνομη συνταγογράφηση. Οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι γιατροί, δεν αντιμετώπισαν συνέπειες, αντίθετα με ό,τι έδειχνε η έρευνα της κα. Ράικου. Όταν ανέλαβε η κα. Τουλουπάκη, το θέμα εγκαταλείφθηκε και η υπόθεση εστιάστηκε σε πολιτικά πρόσωπα. Είδαμε τι ακολούθησε”.

Σχετικά με το νέο σύστημα φυλάκισης, ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε: “Κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά υπάρχει κίνδυνος. Αν η διάταξη παραμείνει ότι οι καταδικασθέντες θα τιμωρούνται με φυλάκιση, το υπουργείο πρέπει να λάβει υπόψη ότι η χώρα δεν μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 8.500-9.000 φυλακισμένους, διότι αυτό θα σημαίνει υπερπλήρεια φυλακών. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με καταδικασθέντες για σοβαρά εγκλήματα, διότι αυτό θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα