Νέες απόψεις από τον Δ. Μαύρο για τον Αλ. Τσίπρα

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Μαύρο, πολιτικό αναλυτή στην εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB και πρώην σύμβουλο και συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα, ο Σύριζα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ένα συστημικό κόμμα και ότι δεν έχει το περιθώριο να μην προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της χώρας. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο Σύριζα παραμένει ένα κόμμα εξουσίας και ότι πληρώνει τα δύο χαμένα χρόνια του 2019-2021. Ο κ. Μαύρος εξέφρασε επίσης τη γνώμη του για τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς την κάλπη, τα οποία αφορούν την ακρίβεια, τη διαφθορά και τη στήριξη των λίγων και ισχυρών.

Ο κ. Μαύρος είχε παραδεχθεί αρχικά ότι στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων πριν από τις πρόσφατες εκλογές, διαφαινόταν διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Το πλήθος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αρχίσει να δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον βασικό υπεύθυνο για τη μη ανάλυση των αιτίων της μεγάλης εκλογικής συντριβής, αποτελεί κύριο θέμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαύρος υποστηρίζει ότι η υποεκτίμηση των στοιχείων στις δημοσκοπήσεις οφείλεται σε πίεση από συγκεκριμένο χώρο, η οποία άσκησε πίεση στην ηθική, μεθοδολογική, επιστημονική και επικοινωνιακή πτυχή της έρευνας.

δειτε ακομα