Νέα της Βουλής: Εγκρίθηκε η τροπολογία για τους μετανάστες

Στην Ολομέλεια της Βουλής εγκρίθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης που επιτρέπει τη χορήγηση αδειών διαμονής σε παράνομους μετανάστες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αποχώρησε από την ψηφοφορία, καταψηφίζοντας την τροπολογία.

Η τροπολογία υποστηρίχθηκε από 262 βουλευτές και απορρίφθηκε από 32, με έναν να δηλώνει «παρών». Υπέρ της ρύθμισης τοποθετήθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς. Απορρίφθηκε από την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες και τη Νίκη.

Τις ενστάσεις του Αντώνη Σαμαρά ακολούθησαν και δημόσιες διαφωνίες από έξι βουλευτές της πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων οι Θάνος Πλεύρης, Κώστας Καραγκούνης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Μπάμπης Αθανασίου και Στράτος Σιμόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίρρησή τους στην προτεινόμενη ρύθμιση.

Η διαφωνία του Σαμαρά με την τροπολογία προκάλεσε αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει να υποστηρίζει τη λειτουργία της καθιστώντας σαφές ότι υποστηρικτές της τροπολογίας θεωρούνται πιστοί στην κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την υποστήριξη, τονίζοντας την κοινωνική σπουδαιότητα των νέων ρυθμίσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα