Νέα Πολιτική Άσκηση της Νέας Δημοκρατίας: Στόχος Επισκέψεις και Αντιμετώπιση Αντιπολιτευτικού Κενού

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια πρόκληση ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει την υλοποίηση των εκλογικών υποσχέσεών της και να επανασυσπείρωσει την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, πρέπει να αξιοποιήσει το αντιπολιτευτικό κενό που έχει δημιουργηθεί. Ο στόχος είναι η διατήρηση των ποσοστών ψήφων της ΝΔ στις ευρωεκλογές, αντιμετωπίζοντας την κυβερνητική φθορά και την αποχή των ψηφοφόρων. Επίσης, πρέπει να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις και η ψήφιση νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες περιοδείες για να ακούσουν τις ανάγκες των πολιτών και να τους μεταφέρουν τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας. Ταξίδια έχουν προγραμματιστεί και για τον πρωθυπουργό, με στόχο να επισημανθεί η σημασία της ικανότητας και της αξιοπιστίας των ευρωβουλευτών που θα εκλεγούν.

Ταυτόχρονα, παρατηρείται κενό στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω εσωτερικών προβλημάτων, που δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση για την κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει συνεχώς την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, καθώς αυτό αποτελεί τον κύριο αντίπαλο της κυβέρνησης. Η κάλυψη αυτού του κενού αποτελεί μια ακόμα πρόκληση για την κυβέρνηση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα