Νέα Δημοσκόπηση Pulse: Το ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το ΠΑΣΟΚ και φτάνει στο 35,5%, η ΝΔ στο 35%

Μια νέα δημοσκόπηση της Pulse καταγράφει την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στις εκτιμήσεις και να φτάνει το παλιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο υφίσταται μικρές απώλειες στις προβλέψεις ψήφου.

Στον δρόμο για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχουν τους πιο αποφασισμένους ψηφοφόρους με το 82% αυτών που προτίθενται να τους ψηφίσουν να δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες, ενώ στο ΠΑΣΟΚ το ποσοστό αυτό υποχωρεί στο 76%, με ένα 17% να λέει ότι «μάλλον» θα ψηφίσει.

dimoskopisi 3

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχωρίζει με 34%, ποσοστό υψηλότερο από την ψήφο που λαμβάνει η ΝΔ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης προτιμάται από το 10%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη με 8%, χαμηλότερο από το ποσοστό του κόμματός του.

Η Pulse αναφέρει αύξηση για την Ελληνική Λύση από το τέλος Ιανουαρίου, με το κόμμα να παραμένει όμως στην 5η θέση πίσω από το ΚΚΕ. Επιπλέον, παρατηρείται ανόδος για τη Νίκη και τη Νέα Αριστερά, η οποία φαίνεται να έχει πιθανότητες να εκπροσωπηθεί στην ευρωβουλή.

dimoskopisi 4

Πτωματική κατάντια του Αλέξη Τσίπρα στο ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ

Το φιλικότερο πρόσωπο στις ευρωεκλογές, περιγράφει η αντίδραση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση που έλαβαν οι ηγέτες στο πρόσφατο συνέδριο: Το 58% τους θεωρεί ότι ενισχύθηκε ο κ. Κασσελάκης, ενώ μόνο το 19% θεωρεί ότι ενισχύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποστήριξη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Η πλειοψηφία του κοινού στηρίζει το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, αν και παρατηρούνται υψηλά ποσοστά αντίθεσης και υποστήριξης για τις καταλήψεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί το νομοσχέδιο στη σωστή κατεύθυνση «με κάποιες βελτιώσεις», ενώ μόνο το 32% συμφωνεί με την κομματική γραμμή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα