Νέα Δημοκρατία: Πατουλίδου, Εξαδάκτυλος και Σέρμπος υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Ανακοινώθηκαν τέσσερα ονόματα υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στα οποία περιλαμβάνονται η γνωστή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας θα περιλαμβάνονται ο νυν πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Σωτήρης Σέρμπος.

Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου αναμένεται τον Απρίλιο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι διεργασίες αξιολόγησης των υποψηφίων, με την τελική απόφαση να ανήκει στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κάθε κόμμα δικαιούται 42 υποψήφιους, ενώ οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου. Στην Ελλάδα, οι Ευρωεκλογές προγραμματίζονται για τις 9 Ιουνίου.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας, o Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε από τον Έβρο την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την ονομασία “Δημοκράτες”, το οποίο θα συμμετάσχει επίσης στις Ευρωεκλογές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα