Νέα Αριστερά: Οι προτεραιότητες και ο στόχος για τις ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το πολιτικό της πρόγραμμα για τις ευρωεκλογές με τίτλο “6+1 προτεραιότητες για να αλλάξει η ζωή μας”.

Μέσα σε ένα κλίμα όπου η εικόνα είναι πιο σημαντική από το περιεχόμενο, η Νέα Αριστερά επικεντρώνεται στο πολιτικό της πρόγραμμα.

Ο στόχος της νέας καμπάνιας είναι να αναδείξει τις πολιτικές προτάσεις της, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, δεν κάνουν τα άλλα κόμματα.

Τα 6+1 κύρια θέματα της καμπάνιας περιλαμβάνουν την αντίσταση ενάντια στην ακρίβεια, τη φορολόγηση του πλούτου, την αντίθεση στα F35, την επένδυση στη Υγεία και την Παιδεία, τη δίκαιη μετάβαση προς μια πιο πράσινη κοινωνία, την κοινωνική στέγη για όλους και τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι το στοίχημα είναι η Νέα Αριστερά να αποτελέσει διαφορετική πρόταση στο πολιτικό σκηνικό. Είναι υπέρ της αριστεράς λύσης στα προβλήματα. Θέλει να είναι σαφής και αυθεντικός στις προτάσεις τους.

Όσον αφορά τον εκλογικό στόχο, ο στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκλέξει τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή με ποσοστό πάνω από το 3%.

Ένα ποσοστό κοντά στο 3% δεν θα είναι ικανοποιητικό, αλλά μετά το 4% τα πράγματα αλλάζουν και τα πιθανοτήτων είναι περισσότερες για μέλλοντικές επιτυχίες.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πολλές προϋποθέσεις πρέπει να συναντηθούν. Το σίγουρο είναι ότι στο σενάριο αυτό θα υπάρχουν συνεργασίες από διάφορους πολιτικούς χώρους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα