ΝΔ: Ποια λάθη πρέπει να αποφύγουμε στο δρόμο προς την αυτοδυναμία

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδεια. Στην Κουμουνδούρου ελπίζουν σε ένα restart, να διορθωθούν όσα πήγαν στραβά στις προηγούμενες εκλογές. Από την Πειραιώς αντιλαμβάνονται τους κινδύνους του θρίαμβου της ενισχυμένης αναλογικής και ζητούν τη βοήθεια των ψηφοφόρων που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Ο πρώτος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός λόγω της θριαμβευτικής νίκης στις 21 Μαΐου. Για αυτό τον λόγο, κάθε βουλευτής έχει αναλάβει ένα ορισμένο πεδίο δράσης, ώστε να αποφευχθεί η οργανωτική παλινωδία και ο αποσυντονισμός.

Επίσης, αναμένεται μια δυναμική μάχη με το ΠΑΣΟΚ στον χώρο του κέντρου. Πρέπει να γίνουμε πειστικοί στα πιο προοδευτικά τμήματα του μεσαίου χώρου και να “επαναπατρίσουμε” ψηφοφόρους που προτίμησαν τη Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές.

Οι κίνδυνοι της αλαζονείας και της οίησης συνεχίζουν να υπάρχουν. Ωστόσο, το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ φαίνεται να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, δείχνοντας καμία προκλητικότητα έναντι των πολιτικών αντιπάλων, και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη κινητικότητα στους δεξιούς της ΝΔ παρακολουθείται στενά, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Τέλος, η Ελληνική Λύση είχε αυξημένα ποσοστά στη Μακεδονία και η ΝΙΚΗ “φλέρταρε” με την είσοδο στη Βουλή.

δειτε ακομα