ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ είτε διαστρεβλώνουν συνειδητά είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν οικονομικά στοιχεία

Γίνεται έντονη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ισχυρισμό του ότι «μόνο 7 μικρές εταιρίες έχουν λάβει ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός. Αναρωτιέται αν ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς διαστρεβλώνει επίτηδες τα πάντα ή αν πραγματικά δεν ξέρει να διαβάζει οικονομικά στοιχεία.

«Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να σχολιάσει την τελευταία ανακοίνωση του κόμματος της αντιπολίτευσης που αναφέρει “7 μικρές εταιρίες που έλαβαν ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης”, αγνοώντας πολλές χιλιάδες άλλες μικρομεσαίες εταιρίες που έχουν λάβει πάνω από 1 δισ. ευρώ ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης;», επισημαίνει.

Στη συνέχεια τονίζει ότι «εάν πράγματι αγνοούν εντελώς τα στοιχεία, τους καλούμε να διαβάσουν τα πραγματικά στοιχεία:

– Μέχρι τώρα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας συμβατοποιήθηκαν 293 δάνεια, με 140 από αυτά να αφορούν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες εταιρίες (ποσοστό 48% των συνολικών δανείων του ΤΑΑ).

– Έως το τέλος Απριλίου 2024, έχουν ενταχθεί πάνω από 347.000 μικρομεσαίες εταιρίες σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα και δράσεις, με συνολική ενίσχυση πάνω από 1 δισ. ευρώ.

– Με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του ΕΣΠΑ 2014-2020 χρηματοδοτήθηκαν πάνω από 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες εταιρίες με έως 20 υπαλλήλους (πάνω από 420 εκατομμύρια ευρώ).

– Για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, έχει ήδη υπογραφεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό έγκριση για ποσό άνω του μισού δισ. ευρώ, που αφορά αποκλειστικά μικρομεσαίες εταιρίες (δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιδοτήσεις πρόσληψης ανέργων από μικρομεσαίες εταιρίες με κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών)».

«Άλλη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ ήταν στην κυβέρνηση κατέστρεψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υπερφόρτωσε με φόρους τους, αποκαλύπτει την ανεπάρκειά και το θράσος του! Σε δύο εβδομάδες, το εκλογικό σώμα θα απαντήσει ξανά. Προχωράμε», καταλήγει.

δειτε ακομα

δειτε ακομα