Η ΝΔ και ο πολιτικός ορθολογισμός

Για να εφαρμοστεί μια πολιτική, απαιτείται ο ορθολογισμός και η ορθολογική αξιολόγηση των πολιτικών δραστηριοτήτων. Σήμερα, η λογική υπαγορεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση με αυτοδυναμία και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της Νέας Δημοκρατίας. Η απλή αναλογική στις προηγούμενες εκλογές απέδειξε ότι δεν υπάρχει συσπείρωση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όπως γνωρίζουμε, ο στόχος των εκλογών είναι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης. Στις εκλογές της 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τη λογική, οι συμμετέχοντες πρέπει να επιλέξουν ένα κόμμα που θα συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό ψήφων για να αναδειχθεί. Αν κανένα από τα κόμματα δεν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό, τότε πρέπει να συνεργαστούν για τη σύσταση της κυβέρνησης. Επομένως, η Νέα Δημοκρατία θα κυβερνήσει αν συγκεντρώσει αυτοδυναμία, αλλά αντίθετα, αν δεν συγκεντρώσει αυτή την πλειοψηφία, τότε θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα ή να προχωρήσει σε νέες εκλογές.

Η συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ένα ανέκδοτο. Μολονότι η συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατή, είναι γνωστό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας κατά νου την Ιδεολογία, αρνείται να συνεργαστεί με το κόμμα αυτό. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να συνεργαστεί με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα που εντάσσεται στα δεξιά του χώρου, όπως η Ελληνική Λύση και το κόμμα Νίκη, εάν εκλεγούν στη Βουλή. Σε αντίθεση με αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να αναμένουμε νέες εκλογές, με όλη την αβεβαιότητα που συνοδεύει αυτήν τη διαδικασία.

Εν κατακλείδι, με βάση τον πολιτικό ορθολογισμό, η μόνη λύση για τη χώρα μας είναι να επιλέξουμε με σοβαρότητα τη σωστή πολιτική κατεύθυνση, ακολουθώντας τη λογική και απορρίπτοντας τα παραπλανητικά συνθήματα.

δειτε ακομα