ΝΔ: «Αντικαταστάθηκε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές;»

Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει με καινούργιες ερωτήσεις προς το ΠΑΣΟΚ, μετά την καταγγελία του γραμματέα του κόμματος, Παύλου Μαρινάκη, ότι έγινε μια προσπάθεια να κρύψουν το πρόγραμμά τους στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τις δηλώσεις για αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία μερισμάτων.

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του κ. Μαρινάκη, το ΠΑΣΟΚ έχει επαναφέρει το γενικόλογο πρόγραμμα σε ένα άσχετο σημείο της ιστοσελίδας, το οποίο βαφτίστηκε ως “κείμενα και σχόλια ανοιχτής διαβούλευσης”.

Με αυτή την εξέλιξη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θέτει τις εξής ερωτήσεις στο ΠΑΣΟΚ:

  • 1. Υπήρχε άλλο πρόγραμμα πριν από τις πρώτες εκλογές που αντικαταστάθηκε;
  • 2. Είναι το κείμενο της «διαβούλευσης» το τελικό πρόγραμμα ή ισχύει τελικά το τετρασέλιδο;
  • 3. Οι εξαγγελίες του κ. Ανδρουλάκη που μπορούν να μετρηθούν, κοστίζουν 12 δις τον χρόνο. Θα υπάρξει νέα επικαιροποίηση που θα αναφέρει και τα 12 δις έσοδα που θα τις χρηματοδοτήσουν;

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι το κείμενο που αναρτήθηκε ανήκει σε ένα ανοιχτό κείμενο διαβούλευσης. Συγκεκριμένα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπης αναφέρουν ότι το κείμενο ήταν σε δημόσια διαβούλευση στην πλατφόρμα digitalsociety.gr από το φθινόπωρο του 2022 και ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι οι κεντρικές θεματικές ενότητες του προγράμματος παρουσιάστηκαν στη δημόσια συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τον Δεκέμβριο του 2022 και ότι οι τελικές προγραμματικές θέσεις παρουσιάστηκαν στις 5 Μαΐου σε δημόσια εκδήλωση.

δειτε ακομα