Ν. Παναγιωτόπουλος: «Μέχρι το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα»

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε για την αλλαγή των ισορροπιών στον αέρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι χάρη στην απόκτηση των Rafale και της εξέλιξης του προγράμματος των Viper και F-35, βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο στον αέρα. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2028 αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα, υπό όρους φυσικά.

Επίσης, υπάρχουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και στη θάλασσα και στην ξηρά όσον αφορά τα εξοπλιστικά μας, αλλά οι κινήσεις για αυτό είναι δρομολογημένες.

Ως προς την επικοινωνία με την Τουρκία, ο Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να παραμένουν ανοικτά και ότι αυτά δείχνουν την αποτελεσματικότητά τους σε καιρούς έντασης.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε επίπεδο υπηρεσιακής κυβέρνησης και δομές όπως η ελληνική αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις που ξέρουν να προασπίζουν την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα.

δειτε ακομα