Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το κεντροδεξιό ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα) με τη ΝΔ «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης στην εποχή της πανδημίας και αναφέρθηκε στις καινοτόμες λύσεις που προκύπτουν σε αυτό το πλαίσιο.

Αναφερόμενος στη χρήση των πόρων του Ταμείου, τόνισε ότι υπάρχουν οφέλη για όλη την κοινωνία, όπως η αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας. Επιπλέον, υπογράμμισε πως τα κονδύλια του Ταμείου αντιστοιχούν σε περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ και κατευθύνονται σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός ισορροπημένου σχεδίου για τη διάθεση των πόρων, το οποίο θα συνδυάζει ψηφιακή διευκόλυνση του κράτους και πράσινη μετάβαση. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις με αυξημένο αίσθημα ιδιοκτησίας και ανήκειν από τον λαό.

Τέλος, αναφέρθηκε στην συμμετοχή διαφόρων προσώπων στην εκδήλωση, όπως ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Manfred Weber, υπό τον συντονισμό του Siegfried Muresan, Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Προέδρου της Ομάδας Εργασίας «Προϋπολογισμός και Διαρθρωτικές Πολιτικές».

δειτε ακομα

δειτε ακομα