Μητσοτάκης στο Υπουργείο Μετανάστευσης: Υπάρχει Δουλειά αλλά τα Πράγματα Πάνε Καλά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ευχήθηκε στο νέο υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο ιδρύθηκε το 2020 κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κρίσης και ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική μετανάστευσης.

«Βλέπουμε θετικά σημάδια από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «προσπαθούμε να αυξήσουμε την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων ώστε να έχουμε μια σταθερή ροή χρηματοδότησης», με την Ελλάδα να επιδιώκει περισσότερη χρηματοδότηση.

Επιπλέον, τόνισε ότι αναγνωρίζεται η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από την Ελλάδα και ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει με επιτυχία τις νέες προκλήσεις που ανακύπτουν στον τομέα της νόμιμης μετανάστευσης.

Σχετικά με τα μη συνοδευόμενα ανήλικα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει για τη φροντίδα αυτών των παιδιών που έχουν βιώσει τραύματα, αναφέροντας ότι αυτή η αποστολή έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και έχουμε απολαύσει τα καλά λόγια.

«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας στο υπουργείο, αλλά όσον αφορά τη μετανάστευση, τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

δειτε ακομα

δειτε ακομα