Μητσοτάκης στο Παρίσι: Δεν υπάρχει πρόταση για αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργάνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόταση για αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Μετά από δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή, επαναβεβαιώθηκε η ενότητα και η αποφασιστικότητα για υποστήριξη της Ουκρανίας έναντι της εισβολής, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Επιβεβαιώσαμε την αποφασιστικότητα μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καταλήξαμε σε σχέδιο που συμβαδίζει με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποτελεσματική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόταση για αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, και ότι αυτό το θέμα αποπροσανατολίζει την προσπάθεια υποστήριξης της Ουκρανίας.

Στόχος ήταν η επανεξέταση των μέσων βοήθειας στην Ουκρανία και η αποστολή μηνύματος προς τη Μόσχα ότι οι σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στη ρωσική επιρροή στην περιοχή.”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε:

  • Η Ελλάδα υποστηρίζει την Ουκρανία από την αρχή και θα συνεχίσει να την στηρίζει.
  • Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη και προετοιμασμένη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.
  • Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί αυτή την κατάσταση ως πρόκληση για τη στρατηγική αυτονομία της.
  • Ένας από τους στόχους είναι ο καλύτερος συντονισμός υπέρ της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.
  • Είναι ήδη αποφασισμένη η στήριξη της Ουκρανίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με 50 δισ. ευρώ. Το σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική υλοποίηση αυτής της στήριξης και των κυρώσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα