Μητσοτάκης: Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα ακριβά ενοίκια [vid]

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης σε μια ανάρτησή του στο TikTok την Κυριακή απόγευμα. Επισήμανε ότι 7 στους 10 Έλληνες κατοικούν σε δικό τους σπίτι, αλλά οι 3 στους 10 αναγκάζονται να νοικιάζουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Αναφέρει ότι τις τελευταίες δεκαετίες, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων παρέμεναν σταθερές. Ωστόσο, με την οικονομική ανάκαμψη, έχουμε παρατηρήσει απότομη αύξηση στις αξίες των ακινήτων και τα ενοίκια. Παρατηρεί ότι ενώ ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περισσότερο.

Αναφέρεται επίσης στους λόγους που η στεγαστική κρίση υπάρχει και τα μέτρα που η κυβέρνηση εξετάζει για να την αντιμετωπίσει. Επισημαίνει ότι η ζήτηση για ενοίκια υπερβαίνει την προσφορά των σπιτιών και αναφέρεται σε επιπλέον αιτίες όπως η βραχυχρόνια μίσθωση στο AirBNB και η Golden Visa.

Αναφέρει τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένης της ενθάρρυνσης ιδιοκτητών να επαναφέρουν κλειστά διαμερίσματα στην αγορά. Αναφέρει ότι το πρόγραμμα “Σπίτι μου” επιδοτεί τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι ενώ έχει αυξηθεί το επίδομα φοιτητικής στέγασης. Τέλος, δηλώνει ότι παρά την πανευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης.

@kyriakosmitsotakis_Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια❗️

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

δειτε ακομα

δειτε ακομα