Μητσοτάκης: Η εκλογή Ρουσόπουλου αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την υποστήριξη των Σοσιαλιστών, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Συντηρητικών, των Ελεύθερων Δημοκρατών και των Αριστερών. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει την εκλογή του Ρουσόπουλου ως μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

“Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και μάλιστα ομόφωνα. Η εκλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας.

Του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!

Ρουσόπουλος: Εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στον προεδρικό θώκο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) εκλέχθηκε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Στην PACE μετέχουν 612 βουλευτές από 46 χώρες-μέλη. Στην προεδρική θέση τον πρότειναν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ενώ τον στήριξαν ομόφωνα: οι Σοσιαλιστές που είναι το πρώτο κόμμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Συντηρητικοί, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και οι Αριστεροί.

Το κοινοβούλιο του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει 612 Βουλευτές, οι οποίοι είναι εκπρόσωποι των δικών τους κοινοβουλίων. Κάθε χώρα στέλνει δηλαδή στο κοινοβούλιο του Συμβουλίου μια ομάδα Βουλευτών, που έχουν εκλεγεί στο εθνικό της κοινοβούλιο, συνήθως πολιτικές προσωπικότητες που έχουν διαδραματίσει ευρύτερο ρόλο στη χώρα τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα