Μητσοτάκης: Φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων για κοινωνική δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει τη φορολόγηση στα κέρδη των διυλιστηρίων ως μια κίνηση που προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη, με πολιτική και ηθική αξία. Αυτή η απόφαση θεωρείται δίκαιη λόγω των υψηλών κερδών που προήλθαν από τις αλλαγές στη διεθνή αγορά πετρελαιοειδών. Τα έσοδα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη του προυπολογισμού και την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που δεν είδαν αύξηση λόγω των πρόσφατων αλλαγών.

Σχετικά με την ανάγκη μείωσης των τιμών στα προϊόντα, μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει συνειδητά. Τονίζει την σημασία της κοινωνικής συνοχής και της υποστήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος και της αύξησης των μισθών. Επιπλέον, δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τις πολυεθνικές εταιρίες αν απαιτηθεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη.

Σχετικά με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, επιβεβαιώνει τη σταθερή φιλοσοφία της κυβέρνησης του. Τονίζει ότι οποιαδήποτε αδικία θα εξεταστεί προσεκτικά. Κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι δεν προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις, και προκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών, εκφράζοντας ελπίδα για ανταπόκριση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα