Μητσοτάκης: Επέκταση του προγράμματος για χαμηλού κόστους ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα για προσιτό ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες θα παραταθεί, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αλλαγές στον ΕΛΓΑ θα υποβληθούν προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του καλοκαιριού. Επιπλέον, οι επιδοτήσεις για τον αγροτικό τομέα θα διατίθενται μόνο σε πραγματικούς παραγωγούς.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη σημασία των μέτρων όπως η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και το πρόγραμμα για χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανέφερε επίσης τη σημασία της δράσης ενάντια στις πρακτικές των πολυεθνικών στα φυτοφάρμακα και την ανάγκη επένδυσης στην ποιότητα και τη διεθνή προστασία στον αγροτικό τομέα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει ότι οι επιδοτήσεις αποδίδονται στους δικαιούχους τους και εκφράστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη ταχύτητας στις μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα και στήριξης των εργαζομένων στον κλάδο.

Συνοψίζοντας, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη συνέχιση και ενίσχυση της υποστήριξης προς τους αγρότες, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα