Μητσοτάκης: Αύριο παρουσίαση του σχεδίου για την προστασία από πλημμύρες στη Θεσσαλία

Το σχέδιο για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας θα παρουσιαστεί αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την ολλανδική εταιρεία HVA International.

Το σχέδιο έχει υποβληθεί στον πρωθυπουργό από την προηγούμενη Τετάρτη και όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιλτιάδης Γκουζούρης, “αύριο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση στον πρωθυπουργό”.

Στο σχέδιο προστασίας της Θεσσαλίας από πλημμύρες περιλαμβάνονται δράσεις για ενίσχυση αναχωμάτων, φραγμάτων και ειδικές προτάσεις, όπως αυτή για την πρόληψη μελλοντικών πλημμύρων στη Λίμνη Κάρλα, καθώς επίσης και μέτρα για την αγροτική παραγωγή και βιομηχανία που θα ωφελήσουν την περιοχή.

Το σχέδιο είναι διαμερισμένο σε επιμέρους ενότητες που αναφέρονται σε διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα σχέδια είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας, η επιτυχία του σχεδιασμού απαιτεί σύγκλιση όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, αν και αναμένονται αντίθετες αντιδράσεις σε διάφορα επίπεδα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα