Μητσοτάκης: Ακολουθούμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις συναντήσεις με υπουργούς που ασχολούνται με σημαντικά θέματα. Αυτή τη φορά επισκέφθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου συναντήθηκε με τον νέο υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και το προσωπικό του.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προτεραιότητες του Υπουργείου, μεταξύ αυτών η συνέχιση της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Επίσης, σημαντικός στόχος είναι η οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Κατά την επίσκεψή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο υπουργό για το απαιτητικό έργο του.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το υπουργείο δημιουργήθηκε σε περίοδο μεγάλης κρίσης το 2020 και τόνισε ότι η χώρα ακολουθεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να αυξήσει την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων και να διασφαλίσει σταθερή ροή χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

Επιπλέον, αναγνώρισε την εξαιρετική εργασία που έχει γίνει από την χώρα μας σε θέματα μετανάστευσης και επεσήμανε την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που προκύπτουν.

Αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα, ο πρωθυπουργός τόνισε την σπουδαία εργασία που έχει γίνει για τη φροντίδα των παιδιών που έχουν βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις.

«Υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά έχουμε κάνει ήδη πολλά βήματα προόδου στο μεταναστευτικό θέμα», πρόσθεσε επίσης ο πρωθυπουργός.

δειτε ακομα

δειτε ακομα