Μίτσκοσκι και Μητσοτάκης: Συζήτηση είναι το κλειδί για καλές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα του για μια πιθανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου. Ελπίζει ότι, αν υπάρξει συνάντηση, αυτή θα διεξαχθεί με αξιοπρέπεια και σε πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας.

Ο ίδιος τόνισε πως η προσέγγισή τους ως κυβέρνηση είναι να οικοδομούν θετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές τους, προσθέτοντας πως αυτές οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό.

Σχετικά με την χρήση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, ο πρέσβης της ΕΕ στη Βόρεια Μακεδονία, Ντέιβιντ Γκιρ, υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς και έναντι όλων.

Η Συμφωνία αυτή, όπως επεσήμανε, βελτίωσε τις σχέσεις μεταξύ των χωρών και επέτρεψε την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Το μήνυμά του είναι ότι πρέπει να σεβαστεί η συμφωνία και να χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία της χώρας σε όλες τις περιστάσεις.

Το κλειδί για καλές σχέσεις και για την ανάπτυξη της συνεργασίας είναι η ανοικτή και ειλικρινής επικοινωνία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα για όλους μας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα