Μήνυμα Κασσελάκη: Χρειαζόμαστε ένα κόμμα απαλλαγμένο από παιχνίδια εξουσίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει σαφή εντολή για ανανέωση του κόμματος. Αναζητούμε ένα ισχυρό κόμμα, το οποίο βασίζεται στα μέλη του και επιδιώκει νέες διαδικασίες και οργανωτικές μεθόδους, απέχοντας από παιχνίδια εξουσίας. Έχουμε λάβει την εντολή να προχωρήσουμε στην απαραίτητη δομική επέκταση για τη δημιουργία μιας μεγάλης Προοδευτικής Συμμαχίας, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται μέσα από τη δήλωση του Κασσελάκη στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Η πολιτική αντεπίθεση του κόμματος θα επικεντρωθεί στην προοδευτική προσέγγιση, με στόχο την υποστήριξη των ευρωεκλογών και την ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας. Η προτεραιότητα είναι η ανασυγκρότηση μιας ταλαιπωρημένης πατρίδας και η πάλη ενάντια στη Δεξιά και την Ακροδεξιά.

Το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιδιώκει να αντισταθεί στις ακραίες ιδεολογίες, ενισχύοντας τις προοδευτικές αξίες. Η μεταμόρφωση του κόμματος απαιτεί νέες δομές και προσέγγιση χωρίς πειράματα. Η προοπτική τείνει προς μια μεγάλη δημοκρατική μεταβολή για την Ελλάδα, με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα