Η Μαρία Τσάλλα είναι Ρωσίδα κατάσκοπος και είναι γειτόνισσα μου στην πολυκατοικία.

Η πρώην υπουργός και υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, αποκάλυψε ότι η Ρωσίδα κατάσκοπος Irina S.A, γνωστή ως «Μαρία Τσάλλα», έμενε στην ίδια πολυκατοικία με αυτήν. Η Αποστολάκη ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από το κατάστημα ραπτικής που διατηρούσε η κατάσκοπος δίπλα στο σπίτι της και αναρωτήθηκε πώς βγάζει τα έξοδά της. Επίσης, δήλωσε ότι η επαφή τους ήταν μια καλησπέρα στην είσοδο της πολυκατοικίας και περιέγραψε την κατασκόπο ως μια καθημερινή κοπέλα που δεν έκανε καμία εντύπωση.

Επιπλέον, η Ρωσίδα κατάσκοπος έχει προκαλέσει ανησυχία στην ΕΥΠ καθώς έχει πραγματοποιήσει έξι ταξίδια στην Ελλάδα και προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη των συνεργών και τις επαφές της στη χώρα.για ένα σύστημα που δημιουργεί κατασκόπους-«φαντάσματα», γνωστούς και ως «illegals», με τη χρήση μεγάλων ποσών χρημάτων. Στην Ελλάδα, οι αξιωματικοί της ΕΥΠ εστιάζουν στα ταξίδια της ρωσίδας κατασκόπου «Μαρίας Τσάλλα», η οποία είχε επισκεφθεί τη χώρα το 2018, καθώς θεωρείται ότι σχετίζονταν με τη δράση της ρωσίδας κατασκόπου στη Σλοβενία. Επιπλέον, η ΕΥΠ ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει κατασκοπευτικό δίκτυο στην Ελλάδα και συνεργούς της «Μαρίας Τσάλλα».

Η δημιουργία ενός «illegal» απαιτεί ένα ποσό της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης, διαμονής, επένδυσης για «χτίσιμο» επαγγελματικού προφίλ, δαπάνες για την έκδοση ταυτότητας και άλλων «διευκολύνσεων», μετακίνησης και μισθό. Η ξένη μυστική υπηρεσία που «φτιάχνει» αυτούς τους πράκτορες δεν το κάνει μεμονωμένα, αλλά εκπαιδεύει πολλούς πράκτορες μαζί και τους «φυτεύει» σε πολλές και διαφορετικές χώρες.

δειτε ακομα