Μιλένα Αποστολάκη: Ευθεία προσβολή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης η επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο

Ως «ευθεία προσβολή της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης» χαρακτήρισε η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον βόρειο τομέα Αθηνών, Μιλένα Αποστολάκη, την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Η κ. Αποστολάκη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Κόντρα, αναφέρθηκε στις παρακολουθήσεις, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε σε εξέλιξη το πιο «εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων».

Είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επικαλούμενη την δημόσια ασφάλεια είχε σε εξέλιξη το πιο εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων που έχουμε ζήσει ποτέ από γεννήσεως του ελληνικού κράτους. Το πρόσχημα της κυβέρνησης ήταν ότι παρακολουθούσε 15.000 χιλιάδες ανθρώπους προκειμένου να διασφαλίσει την δημόσια ασφάλεια. Το αντιπαραβάλλω με ότι έπραξε η κυβέρνηση σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας ασφάλειας και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία των Τεμπών. Ταυτόχρονα αντιπαραβάλλω και την σχέση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τον πυρήνα του κράτους δικαίου και την διάκριση των εξουσιών με αφορμή την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον κ. Ντογιάκο η οποία συνιστά ευθεία προσβολή της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

Μιλένα Αποστολάκη: Ευθεία προσβολή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης η επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο from iEidiseis on Vimeo.

δειτε ακομα

δειτε ακομα