Μιχαηλίδου: 780.000 συντάξεις εκκαθαρίστηκαν σε 28 μήνες, λιγότερες από 24.000 εκκρεμείς

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και οι λειτουργοί του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κατόρθωσαν να εκκαθαρίσουν 780.000 συντάξεις σε 28 μήνες σε όλη την Ελλάδα. Από τις 38.000 που εκκρεμούσαν πριν, ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων έχει μειωθεί και ανέρχεται πλέον σε λιγότερες από 24.000, όπως επεσήμανε η υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής της στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός, συνοδευόμενη από τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, πραγματοποίησαν επίσκεψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση e-ΕΦΚΑ, στο ΠΕΚΑ – ΚΕΑΟ, και στο ΚΕΠΑ. Η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι η ομάδα στην Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης έχει κάνει σημαντική, γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά στην ανακεφαλαίωση των κύριων συντάξεων, σημειώνοντας ότι η πρόοδος και η ταχύτητα είναι ενδεικτικές.

Η υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τονίζοντας ότι υπάρχουν εξελίξεις και στα έργα ψηφιοποίησης του αρχείου, εκφράζοντας ελπίδες για τη βελτίωση της κατάστασης των επικουρικών συντάξεων.

Υπερδιπλασιάστηκαν οι γιατροί στα ΚΕΠΑ, με αύξηση των μισθών τους κατά 50%.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του αριθμού των γιατρών στα ΚΕΠΑ από 500 σε 1.200, καθώς και στην αύξηση των μισθών τους κατά 50%. Τονίζοντας ότι αυτές οι εξελίξεις προβάλλουν αποτέλεσμα της σημαντικής αλλαγής που έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο, εκφράζει ελπίδες για μια ακόμη καλύτερη πορεία στο μέλλον.

δειτε ακομα

δειτε ακομα