Η πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας για μεταρρυθμίσεις

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που στηριζόταν στο μήνυμα της μη επανάληψης του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον χάνει την επικαιρότητά της μετά την πτώση του Α. Τσίπρα. Η πρόκληση της “δεύτερης φοράς Αριστεράς” έχει εξαφανιστεί, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε φάση εσωτερικού ελέγχου και ανασκόπησης.

Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένα επιτεύγματα στη δεύτερη τετραετία της θητείας της αν επιθυμεί να διεκδικήσει με επιτυχία μια τρίτη συνεχόμενη κυβερνητική θητεία.

Ωστόσο, η πολιτική αδυναμία των πρωθυπουργών να επανεκλεγούν για τρίτη φορά οφείλεται στην προσωπική κούραση και στην κομματική πίεση. Αυτό οδηγεί στην πτώση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει συγκεκριμένα προβλήματα σε σημαντικούς κλάδους όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Δικαιοσύνη, που απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις και ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες.

5594030 1

Είναι γνωστό ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να επιφέρουν πολιτικό κόστος, αλλά είναι απαραίτητες για την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πολιτικές που θα έχουν τη στήριξη της κοινής γνώμης και των ψηφοφόρων που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία για τις μεταρρυθμίσεις αυτές.

Η αδράνεια φέρνει απογοήτευση και διαταραχή των κυβερνήσεων. Επομένως, η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει τη μεταρρυθμιστική της διάθεση από την αρχή και να επιλύσει τα δύσκολα ζητήματα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα