Μετά τον συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, ο Μητσοτάκης εστίασε στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

Σήμερα Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με εστίαση στην ενέργεια και τη διασύνδεση.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τον ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας και του FSRU στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Συζητήθηκαν επίσης τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας, καθώς και θέματα περιφερειακής και ευρωπαϊκής σημασίας.

Αργότερα, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας, Νικολάε Τσιούκα.

Την προηγούμενη νύχτα, ο Μητσοτάκης συναντήθηκε ιδιωτικά με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις στο Μέγαρο Κοτροτσένι.

δειτε ακομα

δειτε ακομα