Μένοντας υπό κράτηση ο Μπελέρης: Η Αλβανία αντιμετωπίζει τις ευθύνες της

Σχετικά με την παραμονή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντη Μπελέρη, στη φυλακή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, μπορείς να ακούσεις τι έχει να πει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας.

Πιστεύει ότι η απόφαση του Εφετείου των Τιράνων δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τη στάση της Αλβανίας. Καταλήγει στο συμπέρασμα πως πλέον είναι ένα ζήτημα που αφορά το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο λόγω της ιδιότητας του Μπελέρη ως ευρωβουλευτή.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αν και αυτό αφορά επίσης τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Είναι σημαντικό να εξετάσουμε το γεγονός πως ο Φρέντης Μπελέρης δεν είναι μόνο δήμαρχος Χειμάρρας, αλλά και ευρωβουλευτής. Άρα, η υπόθεση αυτή αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση λόγω της θέσης του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπως επισημαίνει ο κ. Μπούγας.

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρώπων θα εξετάσει την υπόθεση του Μπελέρη, ενώ η Αλβανία είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πορείας.

Η συμμετοχή στο συμβούλιο της Ευρώπης επιβάλλει υποχρεώσεις και δικαιώματα σε κάθε κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης και της Αλβανίας, τόνισε ο κ. Μπούγας.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα επέμβει στην υπόθεση, καθώς ο Μπελέρης είναι μέλος του. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για την άσκηση των καθηκόντων του χωρίς εμπόδια.

δειτε ακομα

δειτε ακομα