Μανιφέστο Κασσελάκη για το ΣΥΡΙΖΑ και την Κεντροαριστερά

Έχει προκαλέσει αίσθηση η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook, που αποκαλείται ως “μανιφέστο Κασσελάκη” και παρουσιάζει το σχέδιό του για να μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυβερνητικό κόμμα. Οι προτάσεις του περιλαμβάνουν κριτική προς την κυβέρνηση, αλλά και σοβαρές παρατηρήσεις για τον Τσίπρα και την κατάσταση του κόμματος όταν το ανέλαβε.

Η αντίδραση του Κασσελάκη προς τον Τσίπρα δεν ήταν έκπληξη για όσους παρακολουθούν την εσωτερική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόσφατη εκδήλωση του Τσίπρα, ο Κασσελάκης αναφέρθηκε στο παρασκήνιο που στοχεύει να τον απομακρύνει. Η έλλειψη επανόρθωσης στη σχέση τους μετά την απόπειρα αντεπίθεσης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με διαφορετικά μέσα. Επίσης, η συζήτηση για την ένωση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ανοίχτηκε από τον Τσίπρα στην εκδήλωση, εξυπηρετεί αυτήν την προσπάθεια.

Στο μανιφέστο του υποστηρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ανεξάρτητη κυβερνητική δύναμη στο τέλος, εκτός αν τα συμφέροντα εναντίον του ενωθούν και τον ανατρέψουν.

Ο Κασσελάκης εξέφρασε την προσπάθειά του για αλλαγές παρά την αντίθεση ορισμένων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ανεξαρτησία και αλλαγές. Επίσης, αναφέρθηκε στο χάος που κληρονόμησε στην οικονομία και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε αφοριστική στάση απέναντι στο παλιό πρόγραμμα του κόμματος και υποσχέθηκε νέο πρόγραμμα που θα καλύψει όλους τους τομείς. Επιπλέον, προειδοποίησε για τη λήξη κάποιων πολιτικών καριέρων και την ανάδειξη νέων στελεχών, δημιουργώντας νέα αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα