Μάκης Βορίδης: Εθελοντική υποβολή στο τεκμαρτό εισόδημα [vid]

Η εθελοντική υποβολή στο τεκμαρτό είναι πλέον πραγματικότητα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση του φορολογικού νομοσχεδίου, ο φορολογούμενος θα μπορεί να επιλέγει εάν θα υποβληθεί στο τεκμαρτό ή όχι. Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, δέχεται να υποβληθεί σε φορολογικό έλεγχο, και σε αυτήν την περίπτωση δεν επιβάλλεται φόρος. Ο φορολογούμενος προσφέρει πλήρη διαφάνεια κατά τον έλεγχο. Όπως υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης, αυτό το μέτρο προσφέρει μάχιμη υπαγωγή με εθελοντικό χαρακτήρα, καθώς επισήμανε ότι είναι σημαντικό να δούμε ποιοι φορολογούμενοι θα επιλέξουν να υποβληθούν στο τεκμαρτό. Υπέβαλε επίσης την εκτίμηση ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα προτιμήσουν αυτή τη μέθοδο.

Τέλος, ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως το μέτρο δεν αυξάνει τις φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά αναβαθμίζει τη φορολογική συμμόρφωση εθελοντικά. Οποιοσδήποτε θέλει να αμφισβητήσει τη χρησιμότητα του μέτρου, είναι ελεύθερος να το κάνει. Προφανώς, ερωτήθηκε, γιατί να ανησυχεί κάποιος για τον φορολογικό έλεγχο;

Σε άλλο ζήτημα, αναφέρθηκε στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δώρας Αυγέρη σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τη στάση των υπουργών στο θέμα. Ο Μάκης Βορίδης σχολίασε αρχικά: «Ό,τι να ‘ναι». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην υπόθεση αν και ποιος παρακολουθούσε το τηλέφωνό του, υπογραμμίζοντας ότι ούτε αυτός ούτε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γνωρίζουν την αλήθεια. Καθώς ο φάκελος διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, αμφισβητήθηκε για τυχόν επιπρόσθετη δράση σε αυτήν την περίπτωση.

Ο Μάκης Βορίδης σχολίασε επίσης το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και τις αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να χειριστεί το θέμα με χρόνο, περιεχόμενο και νομοθετικές διαδικασίες. Υποστήριξε επίσης ότι το σύμφωνο συμβίωσης αντιστοιχεί πλήρως στη σχέση των συμβιούντων με αυτή των συζύγων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα