Η μάχη του Τσίπρα για να επιβιώσει πολιτικά

Το δίκτυο RND διεξήγαγε έρευνα για το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα και δεν ήταν αισιόδοξο σχετικά με τις προοπτικές του.

Φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές θα είναι περίπου η ίδια ή αρκετά μεγάλη. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου (RND) στην Ελλάδα, Γκερντ Χέλερ, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο τέλος της πολιτικής καριέρας του.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε περίπου ένα τρίτο των ψηφοφόρων του, και όπως αναφέρεται, «όσο περισσότερο η Ελλάδα ανακάμπτει από την κρίση και επιστρέφει στην κανονικότητα, τόσο λιγότεροι άνθρωποι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ».

Η ερευνα του RND δείχνει ότι οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που επέλεξαν κάποιο άλλο κόμμα, μετακινήθηκαν προς τους συντηρητικούς, δείχνοντας ότι ο Τσίπρας έχει χάσει το πολιτικό κέντρο. Ο Τσίπρας φλέρταρε ακόμη και τους ψηφοφόρους του απαγορευμένου νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.

Η παραίτηση δεν είναι επιλογή για τον Τσίπρα, όπως λέει ο ίδιος. Αλλά οι διάδοχοί του έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται. Οι επαναληπτικές εκλογές, σε τέσσερις εβδομάδες, μετατρέπονται σε μια μάχη για την πολιτική επιβίωση του Τσίπρα.

δειτε ακομα