Μ. Θεμιστοκλέους: Οι αριθμοί δίνουν απαντήσεις για όλα

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για το ΕΣΥ με στατιστικά δεδομένα και αριθμούς, λέγοντας πως αυτοί “λένε” την αλήθεια.

Ουσιαστικά, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση προηγούμενης διακυβέρνησης είχε εφαρμόσει τα απογευματινά ιατρεία και κλινικοεργαστήρια και είχε αυξήσει τα χειρουργικά τμήματα των νοσοκομείων. Συγκριτικά, ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλυψε πως το 2023 τα νοσοκομεία είχαν αυξήσει τα έξοδά τους κατά 70% σε σχέση με το 2019. Επισημάνοντας την αύξηση του προσωπικού του ΕΣΥ κατά 12.000 σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Επίσης, απαντώντας σε επικρίσεις για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συστήματος υγείας, ο Θεμιστοκλέους έθιξε την χρηματοδότηση της ιδιωτικής υγείας από τον ΕΟΠΥΥ και τους πολίτες, αναρωτώμενος γιατί οι πολιτικοί δεν έκαναν αλλαγές όταν ήταν στην εξουσία.

Τέλος, σχολίαζε την ανατροπή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, επικρίνοντας τις αλλαγές στην πολιτική τους, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ σημείωσε πρόοδο στο χώρο της υγείας και υποστήριζε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε σημαντικά, αναφέροντας τη διπλασιασμένη αριθμητική των ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του Covid. 

δειτε ακομα

δειτε ακομα