Λιβάνιος: Πάνω από 11.000 αιτήσεις για επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές

Πάνω από 11.000 Έλληνες πολίτες και ομογενείς έχουν υποβάλει αίτηση για επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

Σύμφωνα με τον κ. Λιβάνιο, συνολικά 11.500 συμπολίτες μας έχουν υποβάλει αίτηση, με το 3/4 εντός Ελλάδας και περίπου το 1/4 εκτός Ελλάδας, καθώς αναφέρθηκε και στην εκπομπή ειδήσεων.

Ο κ. Λιβάνιος αποκάλυψε τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι αιτήσεις, με έμφαση σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Αφρικής, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία, καθώς και από χώρες όπως η Γκάνα, η Κένυα και το Βιετνάμ.

Η Διαδικασία

Όσον αφορά τη διαδικασία, ο κ. Λιβάνιος αναφέρει ότι είναι απλή και λαμβάνει μόνο λίγα λεπτά, με διαφορετικές διαδικασίες για ψηφοφόρους εντός και εκτός Ελλάδας.

Μιλώντας για την ακύρωση αίτησης, ο κ. Λιβάνιος εξηγεί την προθεσμία και τη διαδικασία ακύρωσης των αιτήσεων πριν την 30η Απριλίου.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, ο κ. Λιβάνιος μιλά για τη δυναμική που θα δημιουργηθεί στις εκλογές και την ανάγκη για ψήφο από τους Έλληνες του εξωτερικού.

δειτε ακομα

δειτε ακομα