Λινού για καρκινοπαθείς: Δεν παρατείνουμε τη ζωή αγαπημένων μας όταν δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, ήταν η πρώτη που βγήκε, χθες, να καταδικάσει δημόσια την κυνική τοποθέτηση του Σπύρου Πνευματικού περί διαλογής ασθενών.

Σύμφωνα με την κ. Λινού, η δήλωση του κ. Πνευματικού είναι τρομακτική, καθώς κάνει λόγο για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας. Η καθηγήτρια επεσήμανε πως εάν δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας, τότε δεν πρέπει να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας.

Η κυρία Λινού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη δήλωση του κ. Πνευματικού, αποκαλύπτοντας παράλληλα το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, το οποίο, σύμφωνα με αυτήν, δεν περιλαμβάνει επένδυση στους λειτουργούς υγείας και τις υποδομές.

Η επανασύσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποσκοπεί στη δημόσια δωρεάν και καθολική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικής κατάστασης ή τόπου διαμονής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την αξία του ανθρώπινου προσώπου και το ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Στην αρχή της δήλωσής της, η κυρία Λινού εξέφρασε τη γνώμη της για τη δήλωση του κ. Πνευματικού, ο οποίος αποσύρθηκε από την εκλογική μάχη στην Εύβοια, έπειτα από σχετική απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

δειτε ακομα