Ο Κυριάκος και ο μεσαίος χώρος

Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι απλά μια θετική εκλογική αποτίμηση. Δείχνει την υπεροχή του πολιτικού λογικού έναντι των δυνάμεων του μίσους, ακραίων απόψεων και λαϊκισμού, και αντικατοπτρίζει την αποδοτική διαχείριση των κρίσεων των τελευταίων τεσσάρων ετών. Ο μεσαίος χώρος επανέλαβε την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της ορθολογικής προσέγγισής του και της ικανότητάς του να ηγηθεί της χώρας σε αβέβαιες συνθήκες.

Η νίκη του κόμματος ήρθε καθώς είχε ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα για τη διακυβέρνηση της χώρας, το οποίο περιλάμβανε αυξημένα εισοδήματα, ενίσχυση του δημόσιου υγειονομικού συστήματος, μείωση φόρων, αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης και εφαρμογή της αξιοκρατίας στο δημόσιο τομέα. Η κοινοβουλευτική επικοινωνία και τα βίντεο στο TikTok επίσης βοήθησαν στην διαμόρφωση ενός ευγενούς και αυθεντικού εικόνας του πρωθυπουργού, κάνοντας τον προσιτό στους πάντες.

Η παρουσία αντιδραστικών και λαϊκιστικών κομμάτων στο κοινοβούλιο είναι ενοχλητική, αλλά είναι προτιμότερο να λειτουργούν εντός των πολιτικών θεσμών παρά στο περιθώριο. Τα δημοκρατικά κόμματα φέρουν μεγάλη ευθύνη στην προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του γενικού συμφέροντος. Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να αποδείξει μέσω των έργων της ότι προασπίζεται τις αρχές της δημοκρατίας, το κράτος δικαίου και την συμμετοχή της χώρας στη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λάβει ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό να πραγματοποιήσει όλα αυτά.

δειτε ακομα