Κυρανάκης: Οι Δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη Διοίκηση

Στο συνέδριο ATHENS RIVIERA FORUM 2024 με θέμα “Ο οδικός χάρτης του παγκόσμιου ψηφιακού μετασχηματισμού: Μετατρέποντας το όραμα σε πραγματικότητα”, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μίλησε για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο Κτηματολόγιο.

Ο Κυρανάκης αναφέρθηκε σε ένα σύστημα ΑΙ που μπορεί να αναγνωρίζει τα συμβόλαια με φυσική γλώσσα.

Επισήμανε πως μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να βελτιωθεί η διοίκηση των υπηρεσιών του κράτους, μείωνοντας τον διοικητικό φόρτο και προωθώντας την επανακατάρτιση του προσωπικού.

Όσον αφορά τον τομέα της υγείας, ανέφερε τη συνεργασία του νοσοκομείου Αγ. Σάββας με το ΜΙΤ για την πρόγνωση κρουσμάτων καρκίνου.

Η Επανάσταση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Ο βρετανός Paul Scully, πρώην Υπουργός για την Τεχνολογία και την Ψηφιακή Οικονομία, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει επηρεάσει τη ζωή μας και τη λειτουργία των κυβερνήσεων.

Η Γιάννα Ανδροπούλου, General Manager της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, υπογράμμισε την ανάπτυξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και τη συνέχιση της χρήσης της από τις επιχειρήσεις.

Ο Κυριάκος Σαμπατάκης, Country Managing Director της Accenture Ελλάδας, αναφέρθηκε στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς, ενώ επισήμανε την αύξηση της ψηφιακής ωριμότητας της ελληνικής οικονομίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα