Κύπρος: Πρόσκληση του Χριστοδουλίδη στον Μητσοτάκη τη μέρα που ο Ερντογάν θα γιορτάσει στα Κατεχόμενα

Στις 20 Ιουλίου, που σημειώνεται η τραγική επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, εκτιμάται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Λευκωσία για να τιμήσει τη μνήμη των 50 χρόνων από τον «Αττίλα».

Την ίδια ημέρα, ο Ταγίπ Ερντογάν θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στα Κατεχόμενα, προκειμένου να γιορτάσει την εισβολή και την παράνομη κατοχή των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Κυπριος Πρόεδρος πρόσκλησε τον ελληνα πρωθυπουργό να παραστεί στην κεντρική αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει η Κυπριακή Δημοκρατία ετησίως στο Προεδρικό.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν αναιρείται η πληροφορία, αλλά επισημαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Λευκωσία.

Η παρουσία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυπριακές πηγές, θα αποστείλει μηνύματα εν όψει των 50 χρόνων κατοχής και λόγω πιθανών εξελίξεων στο Κυπριακό.

Όσον αφορά τον Ερντογάν, πριν από την παρουσία του στα Κατεχόμενα, έχει προγραμματίσει επίσημες επισκέψεις στο Καζακστάν και στη συνέχεια στο Αζερμπαϊτζάν. Να θυμόμαστε ότι η Άγκυρα άσκει πίεση στο Μπακού για ενίσχυση των σχέσεων του με το κατοχικό Καθεστώς ή ακόμη και αναγνώριση των κατεχομένων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα