Κύματα στο ΠΑΣΟΚ: Συγκρούσεις με εξερχόμενους από το κόμμα

Φαίνεται πως η απόσταση μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και των εξερχομένων στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Σε μια συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, ο πρόεδρος του κόμματος φάνηκε ανοιχτός σε κριτική, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές. Παράλληλα, προειδοποίησε πως όσοι επιμένουν στην αρνητικότητα μετά την απόφαση της ΚΕ θα αποκλειστούν από το κόμμα.

Οι αποφάσεις για το μέλλον της πολιτικής ομάδας θα ληφθούν στην κεντρική επιτροπή. Αναμένεται η απάντηση σχετικά με τις εκλογές και το πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν. Η επόμενη κρίσιμη σύσκεψη είναι στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος του Ιουνίου.

Οι κριτικοί του Νίκου Ανδρουλάκη τον κατακρίνουν γιατί απέφυγε να αναλάβει ευθύνες και αυτοκριτική. Αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα λέγοντας: “Δεν κατηγορώ κανέναν άλλο, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Περίμενα να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα που είχαμε επιτύχει ανέπαφο και όχι να το καταστρέψουμε”.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αμφισβητεί την ικανότητα του Ανδρουλάκη και ρωτάει αν μπορεί να επικρατήσει στις εκλογές. Εκφράζει υποστήριξη προς τον Χάρη Δούκα για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Ανδρουλάκης έχει ως στόχο την ανασύνθεση του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον, ενώ πρέπει να τηρούνται οι κανόνες και οι διαδικασίες.

Γενικά, οι διαπραγματεύσεις στο ΠΑΣΟΚ κινούνται προς μια αβέβαιη κατεύθυνση, καθώς η διχόνοια εντείνεται και οι αποφάσεις περί εκλογών αναμένεται να διαμορφωθούν σε επόμενα στάδια.

δειτε ακομα

δειτε ακομα