Κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση

Καθώς ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην Αθήνα, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει τις πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία και αποκλιμάκωση της κατάστασης πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι τρεις κύριες πτυχές που έχουν τεθεί ως βάση για τις συζητήσεις είναι η διασφάλιση του ανοικτού δρόμου για την άφιξη των αγροτών στο Μαξίμου, η εξέταση δυνατοτήτων μείωσης του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και η αναζήτηση συμμαχιών με άλλες χώρες του Νότου στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

Σε παράλληλη εξέλιξη, η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια και της αντιδράσεων στον τομέα της εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια αυτά, έρχεται στο προσκήνιο το πρόγραμμα για την ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, ενώ η κυβέρνηση εκφράζει τη διάθεσή της για τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος παρά τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει.

δειτε ακομα

δειτε ακομα